Escroaca reținută de polițiștii deveni a ajuns după gratii

Femeia a reușit să păgubească o pensionară și și-a mai încercat norocul în cel puțin două cazuri. Le spunea victimelor că rudele lor au suferit un accident rutier extrem de grav și trebuie să-i dea o sumă de bani pentru a le ajuta.

Femeia este cercetată pentru înșelăciune și pe numele ei a fost emis un mandat de arestare preventivă. Matei Maria, de 29 de ani, prin apărătorul din oficiu, a cerut să fie cercetată în arestul la domiciliu sau control judiciar.

”Faptele – două tentative de înşelăciune şi o infracţiune consumată – au fost comise în noaptea de 03/04.01.2018, pe raza municipiului Deva. Din fericire, două dintre persoanele cărora li s-au solicitat telefonic sume de bani au fost vigilente şi au apelat la timp la sprijinul Poliţiei, dându-şi seama că ar putea deveni victime ale unor infracţiuni de înşelăciune. Nu la fel de vigilentă a fost, însă, o femeie în vârstă de 64 de ani, din municipiul Deva. Aceasta, la data de 03.01.2018, i-a dat tinerei identificate de poliţişti 1.500 de euro și 3.000 de lei, după ce a fost apelată de persoane neidentificate, care, sub pretextul că fiul acesteia a fost implicat într-un eveniment rutier, i-au solicitat sumele respective de bani”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)