Cenaclul Boema anunță deschiderea anului cultural 2018 în Valea Jiului, cu poetul și artistul Constantin Câmpeanu în prim-plan

Cenaclul literar Boema din Valea Jiului, în parteneriat cu Asociația Rosa Multiflora (președinte: Costel Avram) deschid vineri, 19 ianuarie 2018 seria activităților culturale în Valea Jiului. Evenimentul se va produce în ambianța Restaurantului Românesc din Piața Centrală a municipiului Petroșani, acolor unde, potrivit poetului Marian Boboc, s-a derulat cea mai frumoasă, efervescentă și rodnică perioadă a Cenaclului Boema, grație unui patron citit, om de aleasă omenie, devotat culturii și prieteniei, inginerul Aron Dumitrescu. 

”Restaurantul „Românesc” a fost în perioada 2003-2006 nu doar al zecelea așezământ din istoria Cenaclului „Boema”, ci și unul de nota 10 (zece). Nu am mai ținut demult, de 11 ani !, o ședință a Cenaclului „Boema” la Restaurantul „Românesc”. A sosit timpul. Va fi o ședință emoționantă. Chiar de două ori. Prima dată, pentru că va citi poetul Constantin Cîmpeanu, decanul boemilor, omul fără de care o bună parte a mișcării cenacliere din Valea Jiului nu s-ar fi scris și care nu a mai citit de mult în public. A doua oară, pentru că vom fi părtași și la o serată muzicală susținută de domnișoara Ella Danciu, elevă în clasa a VIII-a. De serviciu la prezentare vor fi poeții Ion Hirghiduș, Gilbert Danciu și Marian Boboc”, explică poetul Marian Boboc, coordonator al mișcării culturale Cenaclul Boema. 

Reunirea cenacliștilor boemi ai Văii Jiului dar și a iubitorilor de poezie care doresc să le fe alături, este programată pentru  vineri, 19 ianuarie, de la ora 17,00. Intrarea este liberă și binevenită.

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)