Acțiune fără precedent a polițiștilor TF Petroșani la mafia cărbunarilor

Zeci de percheziții, sute de tone de huilă confiscate, autocamioane indisponibilizate și zeci de suspecți reținuți și duși în fața procurorilor, în urma unei acțiuni fără precedent a polițiștilor din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Petroșani.

Razia de amploare a avut loc în cursul nopții iar mai multe camioane încărcate cu huilă au fost oprite în trafic și puse sub sechestru de către polițiști. Peste 70 de luptători din trupele speciale ale Jandarmeriei, din județele învecinate au luat parte la acțiune, iar în acest moment încă sunt desfășurate percheziții domiciliare la suspecți de pe toată raza Văii Jiului. Vizați au fost capii unei rețele care se ocupa cu traficul de cărbune. Capii grupării achiziționa huila de pe piața neagră sau chiar avea oameni care o furau de la unitățile miniere și apoi o schimba pe produse agricole.

”Se luau în schimb cereale, legume, fructe. Spre exemplu, vara se primea în schimbul cărbunelui lubeniță și pepeni, iar iara grâu, orz, etc. Au fost reținute 20 de persoane și sunt audiate de procurori, însă acțiunea nu este finalizată”, spun surse de încredere. Printre cei reținuți sunt și câțiva comercianți din Piața Centrală Petroșani, aceștia fiind suspectați că au coordonat întreaga rețea.

 

[slideshow_deploy id=’36591′]