Spectacol omagial la Petrila în cinstea Unirii Principatelor Române, sub genericul ”Hai să dăm mână cu mână”

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca ”Mica Unire”, reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit, 24 ianuarie 1859 fiind primul pas spre România, ”Marea Unire” fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, de la a cărei înfăptuiri sărbătorim anul acesta 100 de ani.

În contextul Centenarului Marii Uniri, acest prim pas spre identitatea noastră națională, împlinit la 24 ianuarie 1859, va fi marcat la Petrila printr-un spectacol omagial prilejuit de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În organizarea Consiliului Local și al Primăriei Orașului Petrila, cu concursul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, Școala Gimnazială ”I.D. Sîrbu”, Școala Gimnazială nr. 5, precum și al Ansamblurilor ”Nedeia Petrileană” și ”Junii Petrileni”, petrilenii sunt invitați la spectacolul omagial ”Hai să dăm mână cu mână”, un spectacol care face parte din sfera activităților culturale ale administrației de la Petrila sub egida Centenarului Marii Uniri.

Spectacolul se va desfășura pe scena Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila, marți, 23 ianuarie, începând cu ora 14,00 iar intrarea este liberă.

Marele merit al lui Cuza a fost că a reușit să aducă recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale din toate domeniile, a pus bazele statului român modern. Acesta este primul eveniment din sfera activităților culturale care se vor organiza la Petrila cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »