Alți doi cărbunari au fost reținuți de polițiștii TF Petroșani

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore de polițiștii Secției Transporturi Feroviare Petroșani, fiind suspectate că fac parte din gruparea care se ocupa de furtul și comerțul cu huilă din vagoanele care mergeau către Termocentrala Mintia.

Cei doi suspecți au fost audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, marți, și urmează ca miercuri să se decidă dacă vor fi prezentanți judecătorilor pentru emiterea mandatelor de arestare. Potrivit unor surse, unul dintre indivizi se ocupa de comerțul cu cărbune iar celălalt fura huila.

Alți zece suspecți au fost reținuți de polițiștii TF în acest dosar și vor fi cercetați sub control judiciar. Reamintim că în urma unei acțiuni derulate săptămâna trecută, nu mai puțin de 150 de tone de cărbune au fost descoperite de polițiștii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Timişoara. Anchetatorii au vizat 12 suspecți și au fost făcute și 15 percheziții în urma cărora a fost descoperită și suma de 18 mii de lei. La acțiune au luat parte și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și jandarmi de la IJJ Hunedoara. Anchetatorii au mai stabilit că o parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau Termocentrala Mintia, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

[slideshow_deploy id=’13835′]