Bugetul municipiului Huneodara a depășit bugetul municipiului Deva

Pentru prima oară în istoria ultimilor 25 de ani, proiectul de buget al municipiului Hunedoara, propus de primarul Dan Bobouțanu,  depăşeşte valoarea bugetului local al municipiului Deva şi, în același timp, este cel mai mare buget din ultimii 20 de ani al municipiului de pe Cerna.

„Bugetul total pe anul acesta este de 152.640.860 de lei. Din aceşti bani, aproape 76 de milioane vor fi banii pentru investiţii. Anul trecut am avut 43 de milioane la acest capitol. De ce am reuşit să avem cel mai mare buget din ultimii 20 de ani? Pentru că am accesat şi am reuşit să atragem fonduri pe PNDL 2 şi prin proiecte cu finanţare europeană. Evident că aceste venituri vor creşte pe investiţii, deoarece urmează să semnăm noi contracte de finanţare. Cred că este pentru prima dată când depăşim bugetul Devei, municipiul Hunedoara are cu 30 de milioane de lei mai mult pe 2018”, a explicat primarul Dan Bobouţanu.

Printre proiectele aflate în procedură de prefinanţare din fonduri europene se numără reabilitarea energetică a clădirii spitalului, a patru corpuri de clădire ale Colegiului Tehnic „Matei Corvin” şi a sediului primăriei.

La proiectele enumerate se adaugă şi cel admis pentru finanţare, tot din fonduri europene, privind Strategia de Dezvoltare Locală. În plus, pe lista de aşteptare a PNDL2 se află proiectul de construire a unei creşe noi. Edilul şef Dan Bobouţanu a mai precizat că în 2018 se va lucra pe banii obţinuţi din proiectele gândite, scrise, depuse şi declarate eligibile în cursul anului 2017, municipiul Hunedoara având nevoie de finanţări consistente pentru a recupera decalajele de dezvoltare faţă de alte oraşe din judeţ sau din regiune.

[slideshow_deploy id=’27028′]