Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, pentru data de 12 martie 2018, primul termen de judecare a apelului în dosarul Traian Berbeceanu

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, pentru data de 12 martie 2018, primul termen de judecare a apelului în dosarul Traian Berbeceanu. Direcția Națională Anticorupție a motivat în câteva zile apelul în timp ce DIICOT a avut nevoie de aproape 10 luni pentru a face același demers.

„Dosarul a ajuns vineri la completul de 5 judecători, iar primul termen stabilit este 12 martie”, a declarat Stelian Bodeanu, de la Biroul de Informare și Relații Publice al ÎCCJ, pentru „Glasul Hunedoarei”.

La finalul judecării apelului sentința va fi definitivă. Dacă va fi în favoarea lui Berbeceanu, iar acesta va fi achitat și de completul de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, el va reveni pe funcția pe care o deținea înainte de arestarea sa, și anume cea de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

„Am așteptat cu nerăbdare începerea judecării apelului și am mare încredere că lucrurile vor evolua firesc și că adevărul va fi stabilit definitiv. Așa cum am spus de fiecare dată, îmi doresc mai mult ca orice să mă întorc la echipa mea, la locul meu de muncă, să desfășor acele activități pentru care m-am pregătit și m-am instruit toată viața! Vreau să îmi reiau cariera profesională de acolo de unde, în mod brutal și nedrept, mi-a fost întreruptă!”, a declarat comisarul-șef Traian Berbeceanu, pentru „Glasul Hunedoarei”.

În schimb, Ioan Mureșan a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu și fals intelectual. Totodată au fost condamnați și complicii săi: Nicolae Cean, fost procuror DIICOT – 2 ani de închisoare pentru infracțiunea de complicitate la represiune nedreaptă și Alin Muntean, fost ofițer BCCO Alba – patru ani cu executare, pentru complicitate la represiune nedreaptă și fals intelectual.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’24093′](Următoarea știre) »