Percheziții la o grupare de evzioniști

Ancheta este derulată de IPJ Giurgiu și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, iar vizate sunt mai multe persoane care se ocupau cu evaziunea fiscală şi spălarea de bani. Printre suspecți sunt și câțiva administratori de firme din județul Hunedoara.

”În baza mandatelor emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Giurgiu, Hunedoara, Alba, Braşov şi Ilfov au efectuat 11 percheziţii domiciliare la sediile unor societăţi comerciale, ce au ca domeniu de activitate colectarea şi valorificarea materialelor reciclabile şi la domiciliile unor persoane, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, din judeţele Hunedoara, Alba, Braşov, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Faţă de persoanele în cauză există suspiciunea că, în perioada 2013-2014 au constituit un grup infracţional şi au folosit firme cu comportament de tip fantomă în vederea creării unui aspect de legalitate privitor la operaţiunile cu deşeuri feroase şi neferoase achiziţionate din alte surse şi retragerea din conturile acestor societăţi comerciale a sumelor provenite din încasări.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente şi indisponibilizate 2 autovehicule.

Prejudiciul estimat se ridică la suma de 2,5 milioane lei”, arată anchetatorii.

Nu mai puțin de 11 suspecți au fost audiați în acest dosar complex.

[slideshow_deploy id=’13837′]