Condamnați pentru furtul anului

Șapte tineri au fost inculpați în  dosarul considerat a fi furtul anului 2016 în Petroșani, cu un prejudiciu de sute de mii de lei. Printre capii grupării se află și complicele tânărului care a jefuit anul trecut un cazinou din Petroșani. El este singurul care va merge la închisoare.
Gruparea se ocupa cu furtul de țigări din mașinile sau depozitele distribuitorilor din Petroșani, iar șapte suspecți au fost trimiși în judecată pentru furt calificat și tentativă ori tăinuire. Printre capii grupării se află și complicele tânărului care a jefuit anul trecut un cazinou din Petroșani. Magistrații au stabilit că Stroe Laurenţiu – Cristian zis ,,Lăchiuţ, să stea 3 ani și 4 luni după gratii iar Bodi Iozsef zis „Ioşca, să execute 2 ani și 4 luni, însă pedeapsa i-a fost suspendată. Alți doi tineri din grupare au fost condamați pentru tâinuire. Astfel, Dudaşu-Saizu Petrişor a primit 5.000 lei amendă penală iar Demeter Marius Gabriel 3.600 lei amendă penală. Restul inculpaților au fost achitați de instanța de la Petroșani, însă sentința poate fi atacată de toate părțile cu apel.
Stroe Laurențiu, Bodi Iozsef şi Dudaşu-Saizu Petrişor, în solidar, vor trebui să achite către păgubiți aproape 170 de mii de lei. Procurorii au stabilit că
Stroe Laurențiu Cristian și Bodi Iozsef au fost capii grupării de hoți şi au ochit dubița unui distribuitor de ţigări, i-au tăiat caroseria pentru a avea acces la marfă şi au furat marfă în valoare de 90.000 lei. A doua lovitură au dat-o la un depozit din municipiul Petroşani, unde erau ţinute ţigările. Paguba creată la al doilea furt se ridică la circa 150.000 lei. Gruparea a fost destructurată în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor din Petroşani şi Lupeni. Stroe se află în Penitenciarul Aiud și mai este judecat într-un dosar de jaf armat alături de Daniel Minea, un tânăr din Aninoasa. Cei doi au avut mai multe încercări de a jefui cluburi cu jocuri de noroc. Una dintre ele a și reușit, la Petroșani, iar Minea și cu Stroe au fugit cu circa 30 de mii de lei.
[slideshow_deploy id=’27028′]