Bugetul local al municipiului Petroșani pentru anul 2018 a fost adoptat

Consiliul local Petroșani a dat astăzi votul final pentru adoptarea Bugetului public al municipalității pentru anul 2018. Potrivit proiectului de hotărâre prezentat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, Administrația Locală de la Petroșani va avea la dispoziție în acest an venituri inițiale certe în sumă de 47.474 mii lei. În ceea ce privește cheltuielile prognozate de autoritățile locale, după toate reducerile operate, rezultă un total de 47.876 mii lei.

”Pentru prima dată, după foarte mulți ani, vorbim despre un buget de austeritate la Petroșani. Sperăm însă că încasările vor fi într-un grad mai ridicat, astfel încât să putem acoperi nevoile privind funcționarea administrației locale fără probleme în acest an”, a precizat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a explicat, în ședința de Consiliu local de astăzi, că din cauza modificărilor aduse la Codul Fiscal, prin reducerea cotei de impozit pe venit de la 16% la 10%, bugetul local al municipiului Petroșani pierde circa o treime din venituri. În aceste condiții, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că în anul 2018, Primăria Petroșani nu va putea angaja noi lucrări de investiții, mulțumindu-se să le poată continua pe cele aflate deja în execuție și pe cele finanțate de la Compania Națională de investiții sau prin PNDL.

Primarul municipiului Petroșani își exprimă însă speranța că, potrivit promisiunilor asumate de noul Cabinet guvernamental, la rectificarea bugetară din iunie 2018, municipiul Petroșani să se numere în rândul localităților care vor primi venituri suplimentare de la Bugetul de stat pentru echilibrarea Bugetului local.

În urma dezbaterilor de astăzi, din Consiliul local Petroșani, bugetul local pentru anul 2018 a fost adoptat cu unanimitate de voturi, în forma prezentată de inițiator. Bugetul local al municipiului Petroșani, cu toate anexele acestuia, poate fi consultat de toți cei interesați la secțiunea Buget local de pe pagina web a instituției.

[slideshow_deploy id=’17636′]