Afaceri hunedorene finanțate de UVT

Pentru a accesa fondurile puse la dispoziție, șomerii, studenții și cei fără ocupație trebuie să înceapă o afacere și să creeze noi locuri de muncă.

Universitatea de Vest Timișoara finanțează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro.

Una dintre condițiile obligatorii pentru accesarea fondurilor este ca viitorul afacerist să aibă reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest, respectiv în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Proiectele vizează stimularea spiritului antreprenorial prin finanțarea de afaceri.

”Avem o experiență considerabilă în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Astfel, câștigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplătoare. Performanța este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea să finanțăm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri inițiate de studenții noștri. Mai mult decât atât, le oferim pregătirea necesară astfel încât afacerile propuse de ei să aibă cele mai bune șanse să reușească. Așa cum am procedat și în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentată de fondurile europene, pentru dezvoltarea instituțională, a resursei umane, dar și a comunității din care facem parte”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabrel Pirtea. Persoanele care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, șomerii, persoanele inactive, inclusiv studenții, pot beneficia de finanțări nerambursabile de până la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finanțate din fonduri europene și derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

[slideshow_deploy id=’13837′]