Razie de proporții în Petroşani

Un fugar şi trei adolscenți tâlhari au fost prinşi în urma acțiunii de amploare derulată în Petroşani.
” În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei în cauză, în perioada 25.01.2018 – 08.02.2018, au săvârșit pe raza municipiului Petroşani (sub diferite participaţii) 3 fapte de natură penală (o infracțiune de tâlhărie calificată și două infracțiuni de furt calificat), folosind moduri de operare asemănătoare. Minorii acționau după lăsarea serii, când sustrăgeau poșetele părților vătămate (femei în vârstă), pe care le urmăreau în locuri izolate, iar după comiterea faptelor îşi pierdeau urma, în întuneric. 
În cazul infracțiunii de tâlhărie calificată, comisă în data de 08.02.2018, în jurul orei 19:30, poliţiştii au stabilit că persoana vătămată (o femeie în vârstă de 60 de ani), se deplasa singură către casă, pe strada Carpați, din Petroșani şi a fost împinsă din spate de minorul în vârstă de 15 ani, care  i-a smuls din mână poșeta, în care se afla un portmoneu cu suma de 100 lei, telefonul mobil, cheile şi documente persoane, precum şi un card bancare. În urma activităţilor, poliţiştii au reușit recuperarea poșetei și a celorlalte celelalte bunuri (mai puțin banii și telefonul mobil).
De asemenea, în data de 01.02.2018, în jurul orei 18:00, minorul în vârstă de 15 ani i-a sustras unei  persoane vătămate în vârstă de 68 de ani (profitând de neatenția acesteia și fără să exercite acte de violență),  poșeta în care avea acte de identitate (ale sale și ale soțului), un telefon mobil, 750 de lei și mai multe medicamente. 
Prin acelaşi mod de operare, în data de 25.01.2018, în jurul orei 18:00, minorul în vârstă de 15 ani, a profitat de neatenţia unei femei în vârstă de 76 de ani, căreia i-a sustras, fără să exercite acte de violență, poșeta în care avea actele de identitate, un telefon mobil şi 1.100 de lei”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara. Cei trei sunt cercetati în stare de libertate.
Tot în cadrul raziei, poliţiştii au depistat un bărbat de 44 de ani,  din Petroşani, care a fost condamnat la data de 21.02.2018, de către Judecătoria Petroșani, la doi ani de închisoare pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Bărbatul a fost escortat și depus în Penitenciarul Deva, în baza mandatului. „În cadrul aceleiași acţiuni, poliţiştii Biroului Rutier  au acţionat prevenirea şi combaterea  principalelor cauze generatoare de accidente rutiere soldate cu victime omenești. În urma controalelor, poliţiştii au sancționat contravenţional 21 de conducători auto, pentru diferite abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, valoarea amenzilor fiind de 3.970 de lei, De asemenea, poliţiştii rutieri  au reținut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioada de timp limitat pentru abateri la regimul circulației rutiere, iar pentru neîndeplinirea normelor tehnice a autovehiculelor, au reținut un certificat de înmatriculare”, mai spune sursa citată.
[slideshow_deploy id=’36591′]