Mărire salarială uriașă pentru medici, de la 1 martie. Ministrul sănătății: Un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună, în loc de 4.000 de lei

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, miercuri, 28 februarie, că toţi medicii şi toate asistentele din România vor intra de la 1 martie direct pe grila de salarizare din 2022 și vor primi majorări salariale.

Conform ministrului, un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună, în loc de 4.000 de lei cât primeşte în prezent.

“Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grilă din 2022 direct, începând de mâine, vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu, conform Agerpres.

„Noi sperăm ca începând cu acest an, cu această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’13835′]