ZILE LIBERE 2018: Două minivacanțe pentru români, de Paște și 1 mai. Câte zile vor sta acasă angajații

Două minivacanțe îi așteaptă pe români de Paște și de 1 mai. Cel mai probabil, românii vor avea câte patru zile consecutive de vacanță, de fiecare sărbătoare, însă pentru asta e nevoie de acordul președintelui, respectiv de cel al guvernului. 

Românii se pregătesc pentru o minivacanță de Paște, la începutul lui aprilie, când vor avea nu mai puțin de patru zile libere consecutive.

Pastele ortodox 2018 se sărbătorește în data de 8 aprilie, iar Pastele catolic 2018 în 1 aprilie. A doua zi de Paște este zi nelucrătoare de sărbătoare legală, așa că toată lumea are deja 3 zile libere. Anul acesta însă, veste bună: încă o zi liberă va fi adăugată la minivacanță.

Proiectul prin care Vinerea Mare  să devină sărbătoare legală a fost votat de Camera Deputaților, for decizional, cu 233 voturi pentru, 12 abțineri și 7  voturi contra la finalul lunii februarie.

Acum nu mai este nevoie decât de promulgare și de publicarea în Monitorul Oficial, doar niște formalități.

Următoarea minivacanță s-ar putea materializa de 1 mai. Ziua de 1 mai este și ea zi nelucrătoare de sărbătoare legală și pică într-o marți. Cel mai probabil, dacă ne uităm la deciziile anterioare în astfel de situații, guvernul va stabili că ziua de luni este și ea nelucrătoare, urmând a fi recuperată în altă zi.

Astfel, sărbătoarea de 1 mai va avea propria minivacanță de patru zile.

Următoarea zi liberă, după 1 mai, va fi de Rusalii, în 27 și 28 mai.

ZILE LIBERE PENTRU ROMÂNI în 2018:

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
8 şi 9 aprilie – Paştele
1 Mai – Ziua Muncii
27 şi 28 mai – Rusaliile
1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului
15 august – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – Sfântul Andrei
1 Decembrie – Ziua Naţionala a României
25 şi 26 decembrie – Crăciunul

 realitatea.net

[slideshow_deploy id=’13835′]