Ministrul Energiei ajunge la Mintia

Oficialul va avea o întâlnire cu sindicaliştii şi angajaţii de la termocentrala Mintia, care protestează, în curtea societăţii, solicitând sprijin din partea statului pentru acest producător de energie electrică. Muncitorii au declanşat, marţi dimineaţa, un protest spontan, acuzând lipsa unui ajutor din partea statului pentru salvarea termocentralei, dar şi nemulţumirea pentru faptul că administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a virat către bugetul de asigurări sociale doar o parte din contribuţiile sociale ale angajaţilor. Protestul continuă şi miercuri, în cursul dimineţii adunându-se în curtea societăţii circa 100 de angajaţi.
Pe de altă parte, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că Ministerul Energiei nu ar fi ţinut cont de modificările propuse de Sindicatul Solidaritatea Hunedoara la legislaţia de mediu, prin care se solicita ca şi cazanele termice cu o putere mai mică de 550 de megawaţi să fie cuprinse într-o derogare de la normele de mediu în vigoare.
Acest lucru ar fi permis ca grupurile energetice 3 şi 4 de la termocentrala Mintia să fie cuprinse într-un program de retehnologizare până în anul 2020, în vederea încadrării în normele de mediu.