Medic condamnat definitiv

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul făcut de medicul hunedorean, condamnat în primă instanță la o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual.

Judecătorii Tribunalului Hunedoara i-au interzis medicului Vereș Ioan-Ludovic și dreptul de a-și exercita profesia pe o perioadă de 1 an. Totodată, acesta a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Biblioteca Judeţeană Ovid Densușianu Hunedoara-Deva şi Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Medicul primar radiolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (14 acte materiale). În aprilie 2017, Direcției Generale Anticorupție  Hunedoara a înregistrat un denunţ prin care o persoană sesiza faptul că, în contextul înscrierii la examenul organizat în primăvara anului 2016 de o instituție din M.A.I. pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă, a efectuat examinarea medicală contra-cost la spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Cu această ocazie, la data de 08.04.2016, pentru examenul de radiologie pulmonară şi tract digestiv, i s-a pretins suma de 200 de lei, cu titlu de taxă oficială, fără însă a primi o chitanţă în acest sens. ”În baza investigaţiilor desfăşurate şi a mijloacelor de probă administrate în cauză, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara au mai stabilit că şi alţi 16 candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a unei funcţii vacante de agent de poliţie din sursă externă, organizat de o instituție din M.A.I., au dat sume de bani de până în 200 lei, medicului V.I.L. pentru a semna şi parafa fişele medicale necesare înscrierii la concurs, fără ca aceste investigaţii medicale să fie realizate în realitate și fără să primească chitanță pentru sumele oferite cu titlu de taxă oficială”, au arătat anchetatorii.

Medicul nu și-a recunoscut fapta și a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara fără acord de recunoaștere.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 (Următoarea știre) »