COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, PETROȘANI participă la concursul național Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.”

COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, PETROȘANI participă la concursul național Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.”

Principalele informații furnizate de copii pe rețele de socializare sunt: poze în care se distinge clar fața copilului (81%), numele de familie (61%), numele școlii la care învață (59%) și vârsta corectă (47%). Mai mult, 16% dintre copii afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă și 10% numărul de telefon, potrivit unui studiu național despre fenomenul de bullying, realizat de Organizația Salvați Copiii în 2016.
Plecând de la cazurile gestionate de specialiștii liniei de consiliere ctrl_AJUTOR în anul 2017, 327 cazuri din 1067 au implicat folosirea neadecvată a datelor personale, ducând la situații de cyberbullying, sexting și afectare a confidențialității și reputației online. Organizația Salvați Copiii România a lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet 2018 o competiție de proiecte adresată copiilor și tinerilor. Aceasta este desfășurată sub numele „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”.

Inițiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net, susținut de Ministerul Educației Naționale și se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE – rețeaua international a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”.

În vederea participării la concursul menționat, COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, PETROȘANI  va organiza evenimentul „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”care va avea loc în  date de 28.03.2018, la sediul COLEGIULUI NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU” din str 1 DECEMBRIE 1918, nr. 7, PETROȘANI.

În cadrul acestuia, vor fi dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date. Totodată, va fi promovată linia de informare și consiliere privind siguranța pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonat de Organizația Salvați Copiii și disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro.
Discuțiile vor avea scopul de a crește nivelul de informare a copiilor, părinților și cadrele didactice cu privire la drepturile și responsabilitățile pe Internet privind datele personale.
Acest eveniment este organizat de echipa clasei a XI-a E coordonată de prof. MANEA ȘTEFANIA și prof. DOJCSAR MARILENA.

Vă așteptăm!


#SID2018, #OraDeNet, #DatePersonale, #ParereaTaGDPR, #ItStartsWithUs

[slideshow_deploy id=’36590′]