Accident deosebit de grav simulat pe DN 7

Zeci de pompieri din Alba şi Hunedoara, cărora li s-au alăturat cadre medicale, jandarmi şi poliţişti, au desfăşurat joi, în apropiere de limita dintre cele două judeţe, un exerciţiu comun privind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident rutier pe DN 7, cu implicarea unui microbuz cu pasageri, a două autoturisme şi a unei autocisterne, situaţie care, în caz real, ar impune declanşarea Planului Roşu.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-au prevăzut situaţii operative cum ar fi gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident rutier pe DN 7 – intersecţie Cugir, în zona unui han, în care sunt implicate un microbuz cu pasageri, două autoturisme şi o autocisternă.
Pentru gestionarea acestei „situaţii de urgenţă” au acţionat, cu 9 autospeciale de intervenţie, 9 ofiţeri şi 48 subofiţeri de la cele două inspectorate, Alba și Hunedoara. La faţa locului au fost trimise şi 6 ambulanţe SMURD şi 2 ambulanţe ale SJA Alba, un echipaj al Crucii Roşii, precum şi un buldoexcavator şi o autospecială de intervenţie a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şibot. Totodată, în sprijin au fost trimişi şi 10 poliţişti şi jandarmi.
[slideshow_deploy id=’36590′]