Proiectul educațional ”Tinerii învață de la vârstnici” a ajuns la final de capitol

Unul dintre cele mai frumoase proiecte educaționale extrașcolare destinate elevilor de la Școala Gimnazială ”I.G.Duca” din Petroșani, în cadrul  proiectului ”Who cares about me?”, proiect susținut de Erste Stiftung – Austria, prin programul ACES Act local, a ajuns la finalul unui capitol.

Intitulat “Tinerii învață de la vârstnici” proiectul a avut drept scop principal apropierea generațiilor și deprinderea de abilități practice, prin crearea unui cadru în care diferențele de vârstă se fie mai degrabă un motiv de învățare decât unul de disensiune. În acest scop, elevii Școlii Gimnaziale ”I.G.Duca”, tineri voluntari ai Organizației Caritas din Petroșani și vârstnici au participat la o serie de workshop-uri unde au intrat în contact, au împărtășit povești de viață și au învățat din experiența practică a fiecăruia.

Activitățile proiectului au cuprins ateliere de gătit, de recondiționare unor obiecte vechi, obținerea unor produse hand-made sau țesături.

Un eveniment de diseminare a rezultatelor acestui proiect va avea loc marți, 27 martie 2018, la sala de marmură a Primăriei Municipiului Petroșani, începând cu orele 1500. În cadrul acestui eveniment, elevii Școlii Gimnaziale ”I.G.Duca” vor prezenta rezultatele proiectului și impactul acestuia asupra comunității.

 

[slideshow_deploy id=’30661′]