Săbii, cuțite şi pistoale au fost descoperite la escroci

Săbii, cuțite de vânătoare, pistoale cu gaz folosite la airsoft și numeroase telefoane mobile au fost descoperite de polițiști, în urma acțiunii ce a presupus destructurarea unei grupări care se ocupa cu înșelarea oamenilor prin metoda ”accidentul”.

Printre victimele escrocilor s-au aflat și mai mulți hunedoreni, anchetatorii stabilind că membrii grupării au reușit să obțină de la victime circa 200 de mii de lei. Nu mai puțin de 10 suspecți au fost ridicați de mascați și duși pentru a fi audiați de procurori. Ancheta este derulată de poliţiştii din Prahova, aceștia efectuând 11 percheziţii la membrii grupării. Descinderile au avut loc în judeţele Prahova, Brăila, Dâmboviţa, Vrancea şi Iaşi, la activităţi participând şi jandarmi.

”Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie-aprilie 2018, cei în cauză ar fi determinat părţile vătămate să le remită sume de bani, sub pretextul faptului că persoane apropiate ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenţii medicale de urgenţă sau pentru unele servicii de procedură judiciară. Astfel, până la acest moment, au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în judeţele Prahova, Arad, Hunedoara, Iaşi şi Timiş, care ar fi înmânat celor implicaţi sume cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei”, se precizează într-un comunicat al IGPR. Polițiștii au ridicat de la suspecți și mai multe cartele pentru telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor.

[slideshow_deploy id=’36590′]