Ofițerii DGA Hunedoara au ajuns la Universitatea Petroșani! Polițiștii anticorupție s-au întâlnit cu liceeni și profesorii din regiune

Polițiștii anticorupție au desfășurat, în baza protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, a doua sesiune de informare anticorupție din acest an cu elevii claselor a-XI-a şi a-XII-a din cadrul liceelor de pe raza Văii Jiului.

”Sesiunea a avut loc la sediul Universităţii Petroşani, sala „Aula Magna” și s-a bucurat de participarea a peste 250 de elevi şi cadre didactice din cadrul unităților de învățământ din Valea Jiului (Petroşani, Petrila, Lupeni, Vulcan, Uricani, Aninoasa). Sesiunea a avut un caracter informativ, iar lucrătorii D.G.A.- S.J.A. Hunedoara le-au prezentat elevilor informații ce cuprind competențele unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în relația cu angajații M.A.I., noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A.”, au transmis reprezentanții instituției.

În cadrul întâlnirii elevilor le-au fost distribuite materiale cu mesaje preventive anticorupţie și le-a fost prezentată inclusiv modalitatea de sesizare a faptelor de corupție, prin apel la linia telefonică gratuită a D.G.A. – Call Center anticorupție 0800.806.806.

[slideshow_deploy id=’27028′]