Ce ascunde sughițul. Pericolul pentru sănătate este mare

Ce ascunde sughițul. Ei bine, uneori nimic grav. Însă dacă persistă sau este asociat și cu alte simptome, este cazul să mergi la medic.

Ce ascunde sughițul – poate fi un semn de cancer

Sughițul este deranjant și de multe ori pare imposibil să scăpăm repede de el. Știm cu toții sfaturile ”băbești” care ne sugerează să ne ținem respirația câteva secunde, să bem din paharul aplecat invers sau pur și simplu să bem apă. Cu toate că pare inofensiv, el poate fi semn al unor boli serioase. Una dintre acestea este cancerul. Potrivit unor medici, sughițul este, uneori, simptom al unor tipuri de cancer precum cel de la nivelul creierului, ori de stomac. În aceste cazuri, sughițul ar putea dura chiar mai mult de 30 de zile.

Ce ascunde sughițul – ești cu adevărat stresat

Sughițul ne poate avertiza că trebuie să ne luăm un concediu. Clinica Mayo numește stresul emoțional ca fiind una din numeroasele cauze ale sughițului. Prin urmare, apelează la tehnici de relaxare sau chiar ia-ți câteva zile libere pentru a te odihni.

Ce ascunde sughițul – accident vascular cerebral

Sughițul ar putea fi un indiciu al accidentului vascular cerebral. Potrivit unui sondaj, însă, doar 10% din pacienți știu asta. Dacă sughițul este asociat cu dureri în piept atipice cheamă de urgență ambulanța.

Dacă suferi de afecțiuni renale cronice și începi să te confrunți tot mai des cu problema sughițului, ar putea fi semn că sănătatea rinichilor se deteriorează și mai mult. Sughițurile sunt, uneori, asociate cu simptome cum ar fi durerea de oase. Întrucât rinichii sunt responsabili pentru îndepărtarea toxinelor și a excesului de apă în organism, capacitatea lor de a lucra eficient este esențială. Sughițurile asociate cu aceste noi simptome ar putea indica faptul că rinichiul dumneavoastră este într-o stare gravă și este nevoie de o intervenție medicală.

De asemenea, sughițul poate indica și alte probleme de sănătate, precum atacul de cord și bolile inflamatorii ale sistemului nervos central.

realitatea.net

[slideshow_deploy id=’27028′]