Circulația auto pe Transfăgărășan ar putea fi deschisă de la 1 iunie. Stratul de zăpadă încă măsoară până la şapte metri în unele zone

Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan, care leagă Ardealul de Muntenia, este puţin probabil ca să fie deschisă mai devreme de 1 iulie, în condiţiile în care stratul de zăpadă măsoară până la şapte metri în unele zone, susţin reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, în unele locuri, stratul de zăpadă măsoară şapte metri, pe carosabil.

”Contrar opiniilor apărute în spaţiul public, din păcate Transfăgărăşanul este departe de a fi circulabil. Aşa cum arată şi imaginile, carosabilul este acoperit cu un strat gros de zăpadă îngheţată care depăşeşte pe alocuri 6-7 metri grosime. Şi asta în partea de jos, la altitudine mică, mai sus nici măcar drumarii nu au putut ajunge. În plus, stâncile de pe marginea drumului au fost afectate în mai multe locuri de avalanşe care au aruncat cantităţi însemnate de piatră pe carosabil. În aceste zone va fi nevoie de lucrări suplimentare de stabilizare al versanţilor. Cu toate acestea, colegii noştri s-au apucat deja să îndepărteze zăpada, însă este puţin probabil că Transfăgărăşanul va putea fi deschis mai devreme de 1 iulie, data la care în mod normal se deschide acest drum”, se arată într-o postare pe Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Transfăgărăşanul leagă Ardealul de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]