Ruladă de carne
Mod de preparare
Se adaugă sare, piper, boia.
Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.
Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.
Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.
Se pornește cuptorul, la 150 grade C.
Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.
În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.
Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!
[slideshow_deploy id=’24093′]
Știri asemănătoare

Desert gogosi glazurate
Gogosile simple sunt bune, dar cele glazurate o sa va transforme desertul intr-unul mai special.CItește mai departe

Piftie de porc (răcituri)
Ingrediente 1 rasol de porc urechi de porc 2 picioare de porc 1 telina ceapaCItește mai departe

Cum să faci friptura perfectă pentru Revelion
Cel puţin o dată ne-am dorit atunci cînd pregătim o masă în familie sau pentruCItește mai departe

Cozonac pufos rețeta simplă
Ingredientele pentru aluat: 1 kg de făină; 300 g zahăr; 2 plicuri zahăr vanilat; 450CItește mai departe

Sirop din ridiche neagră pentru tuse. Cum se prepară, când se recomandă
Eu sunt bună prietenă cu legumele, şi nu doar cu cele clasice, româneşti. Chiar mănâncCItește mai departe

Dulceață de gutui pentru iarnă
Dulceata de gutui este o dulceata de exceptie, foarte aromata, u un gust deosebit, eCItește mai departe

Cum se pune corect varza murată pentru iarnă la butoi. Reţeta secretă cu care nu dai greş
Orice gospodină știe că această delicatesă tradițională reprezintă o provocare, în bucătărărie. Un soi deCItește mai departe

PAINE FARA DROJDIE, FARA DOSPIRE – PAINE CU BICARBONAT – SODA BREAD
Reteta de paine fara drojdie si fara dospire este cea mai simpla reteta de paineCItește mai departe

Lipii de casă- rețetă rapidă de lipii fără drojdie
Ingrediente 400 g faină 1 linguriță praf de copt 1 linguriță sare 50 ml uleiCItește mai departe

Tocăniță de mazăre cu carne de porc
Ingrediente Numarul de porții: 4 300 g carne de porc 500 g mazare verde 100CItește mai departe

Gulaș cu afumatură si cartofi
INGREDIENTE 500 gr carne de porc pentru gulas portionata 8 bucatele de costita afumata dezosataCItește mai departe

Coaste de porc la cuptor
Ingrediente 1,5 kg de coaste de porc spalate si sterse 2 linguri cu mustar 2CItește mai departe

Reteta Gulaș unguresc cu carne de porc
Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care oCItește mai departe

Tochitură de porc
Acest gen de tochitura (carne fripta, tip jumara, fara mult sos) iese cel mai bine CItește mai departe

Salată de piept de pui şi legume
Prepară această salată de piept de pui şi legume ca un aperitiv uşor sau sauCItește mai departe

Cartofi aurii cu cascaval la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de cartofi aurii care cu siguranta va fi apreciata deCItește mai departe

Geoparcul Dinozaurilor a construit o punte de legătură între Țara Hațegului și Coreea de Sud
Pe parcursul unei zile, teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului a fost platoul de filmare pentruCItește mai departe

Reţeta zilei: cartofi umpluţi. Cum se prepară rapid şi uşor, pas cu pas
Cartofii, una dintre cele mai versatile, dar şi cele mai obişnuite legume, se pot gătiCItește mai departe

Castraveti murati. Cele mai bune reţete de murături
Iata o reteta de sezon: Castraveti murati. INGREDIENTE Castraveti murati 3 kg castraveti 4 morcoviCItește mai departe

Cum să prepari cea mai bună limonadă de căpşuni şi mentă
Limonada cu căpșuni și mentă este o invenție pe cât de simplă, pe atât deCItește mai departe