A fost lăsat de judecător în libertate

Judecătorul de la Petroșani n-a considerat că bărbatul cercetat pentru furt și reținut de polițiștii de la Transporturi Petroșani, ieri, în urma unei acțiuni de amploare derulate în Valea Jiului, este pericol social.

Individul este cercetat în mai multe dosare și are un cazier impresionant fiind condamnat sau judecat în trecut pentru tâlhărie, ultraj și tulburarea liniștii, amenințare ori conducere fără permis. Feher Adalbert Petru zis ”Bigo” este suspectat de implicarea într-o spargere comisă la un depozit din Stația CF Petroșani.

Potrivit anchetatorilor, individul ar fi furat în nopțile de 27/28 aprilie și 29/30 aprilie 2018 peste 100 de relee utilizate la calea ferată, dintr-un laborator, din municipiul Petroșani, unde se aflau pentru verificări și reparații. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de peste 27.000 lei. Feher a fost reținut de polițiștii de la Poliția TF Petroșani și procurorii l-au dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Numai că, magistratul a decis că nu se impune arestul preventiv ori arestul la domiciliu în acest caz. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani vor contesta soluția și speră să-i convingă pe judecătorii Tribunalului Hunedoara că decizia este eronată. Feher a fost reținut și la începutul lunii după ce a fost prins conducând fără permis. Și atunci procurorii au cerut arestarea preventivă iar judecătorii au respins propunerea. ”Ce ar trebui să facă polițiștii, de câte ori să-l prindă încălcând legea. Dosarul este instrumentat corect și probele sunt irefutabile. Ceva nu este normal, în condițiile în care suspectul este cercetat în nenumărate dosare și decizi că nu se impune arestul preventiv sau măcar arest la domiciliu. Trebuie să se întâmple o tragedie?”, spun voci apropiate anchetei.

[slideshow_deploy id=’19661′]