Prima proiecție – “Planeta Petrila” – în școli!

Deși a avut parte de multe proiecții din 2016, când a fost premiera mondială , filmul-documentar “Planeta Petrila”, premiat în 2018 la Gala Premiilor Gopo pentru cel mai bun documentar de lung-metraj și, în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania (Tiff) cu premiul publicului, a fost proiectat, în această săptămână, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Petroșani.

Proiecția a fost realizată la inițiativa dnei prof. Cerna Delia, în colaborare cu Asociația “One World Romania”, care promovează drepturile omului, realizează festivaluri de film documentar, organizează traininguri și workshopuri  pentru profesori. Asociația își propune, prin filme documentare urmate de discuții libere,  crearea unei comunități active și începe această misiune ,în special, cu liceenii.

La această proiecție, au fost prezenți numeroși elevi, Petra Dobruska, reprezentanta OWR, dar și carismaticul Ion Barbu, alături de alte personaje din distribuția filmului (Cătălin Cenușă si Rolland Szedlacsek ). Au avut loc dezbateri cu invitații, iar elevii au manifestat interes, arătându-se dornici să se implice și să ia parte la acțiunile concrete de promovare a zonei, exemplul domnului Barbu fiind considerat un început promițător.

De asemenea, feedbackul anonim oferit de către elevi arată că sunt foarte apreciate metodele moderne de predare-învățare, aici înscriindu-se și folosirea filmului-documentar în activitatea didactică.

Ca urmare a acestui început optimist, sunt așteptate următoarele proiecții și activități cu One World Romania!

[slideshow_deploy id=’27028′]