Hoții cu tupeu – condamnați la închisoare

Indivizii au fost prinși de polițiștii din Hunedoara după o urmărire ca în filme, iar unul dintre ei a încercat să-i atace pe agenți cu o bară metalică. A fost potolit imediat după ce unul dintre polițiști l-a somat cu armamentul din dotare.

Sârb Vasile Florin zis „Gorgan” și Ţâru Ciprian Andrei au fost trimiși în judecată pentru furt calificat și tentativă la furt calificat. Cei doi nu și-au recunoscut faptele și au fost condamnați de Judecătoria Hunedoara la pedepse cu executare. Ţâru Ciprian Andrei – în prezent încarcerat în PNT Aiud, a primit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare și i s-a adăugat un spor de 3 luni şi 20 de zile închisoare, astfel că individul va executa pedeapsa de 1 an 9 luni şi 20 de zile închisoare în regim de detenţie. Acolitul său, Sârb Vasile Florin, a primit o pedeapsă de 3 ani şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat în stare de recidivă postexecutorie, la care a fost adaugat un spor de 1 an 11 luni şi 10 zile închisoare. Sârb va executa pedeapsa de 5 ani 1 lună şi 10 zile închisoare în regim de detenţie. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate de indivizi la Curtea de Apel Alba Iulia.

Hoții au fost prinși de polițiștii din Hunedoara în timp ce forțau gratiile metalice și ușa de acces cu ajutorul unei bare din metal, la un magazin din municipiu. La vederea polițiștilor, indivizii au fugit în încercarea de a scăpa. Unul dintre ei a fost prins fără a opune rezistenţă, ascuns în niște boscheți, în timp ce al doilea a sărit la polițiștii care-l urmăreau cu o bară metalică. Polițistul a executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, moment în care suspectul a aruncat bara metalică și a intrat în scara unui bloc, urcând pe acoperiș, unde a și fost prins. Patru societăți comerciale au fost „vizitate de cei doi hoți.

[slideshow_deploy id=’20328′]