Ziua Copiilor la Petroșani, probabil singurul oraș din România în care mai există o paradă a costumelor de carnaval

Invitat de onoare la ediția din acest an a manifestărilor publice organizate la Petroșani de Ziua Inernațională a Copiilor, îndrăgitul actor Marian Râlea a ținut să-i aplaude el însuși pe copii din Petroșani, despre care spune că sunt probabil singurii din România care mai organizează o paradă a costumelor de carnaval.

Instituită deja de câțiva ani la Petroșani, la inițativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, parada costumelor de carnaval organizată de 1 Iunie este, în mod cert, unul dintre evenimentele cele mai așteptate de toți copiii din Petroșani, dar și de cei care vin aici special pentru a lua parte la această deosebită manifestare publică. Desigur, nu spunem nimic nou dacă vă informăm că și anul acesta, parada costumelor de carnaval de la Petroșani a fost una absolut fabuloasă. Copiii au fost superbi, părinții și bunicii încântați la maxim, iar satisfacția a fost starea de spirit a tuturor participanților pe durata întregii zile de 1 Iunie.

La toate acestea, trebuie să adăugăm faptul că Ziua Copilului a fost una cu atât mai specială anul acesta la Petroșani cu cât chiar Magicianul Poveștilor, Marian Rîlea a fost oaspetele comunității din Petroșani, unde alături de trupa actorilor Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din localitate le-au adus copiilor nu doar farmecul unor personaje de poveste, ci și șansa de a fi ei înșiși personaje de basm, într-un joc cum ne-am dori să vedem cât mai des cu putință în regiunea noastră.

Nu e de mirare că, cu o asemenea ”ofertă” de Ziua Copilului, centrul Petroșaniului a fost pur și simplu inundat de zâne și feți frumoși, de prinți și prințese, de magi și vrăjitoare, de eroi și supereroi din cele mai frumoase povești ale tuturor timpurilor, așa încât trecătorilor le-a fost greu să-și dea seama dacă ceea ce văd în fața ochilor e vis sau realitate.

În lumea de basm a copiilor Petroșaniului, a fost desigur prezent și primarul Tiberiu Iacob Ridzi, împreună cu soția și cei doi copii ai săi. Laolaltă cu toți participanții, aceștia au simțit din plin emoția acestui eveniment deosebit găzduit, de 1 Iunie, la Petroșani. ”Veselie, zâmbete, culoare și magie. Mă bucură faptul că în fiecare an, de Ziua Internațională a Copilului, municipiul Petroșani găzduiește “lumea copilăriei”, prin această paradă a costumelor de carnaval devenită tradițională. Preț de câteva ore localitatea noastră se transformă într-un loc de poveste în care veselia, zâmbetele și râsul inocent al copiilor ne scot din rutina zilnică. Copiii sunt viitorul nostru, astfel că dezvoltarea armonioasă a lor este atributul nostru, al adulților. Toți avem nevoie de joc, de poveste și cel mai frumos lucru este să ne amintim că am fost copii și să ne păstrăm sufletul de copil. La mulţi ani, să creşteţi mari, frumoşi, sănătoşi şi să ascultaţi de părinţii voştri! ”a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Programului special de Ziua Copiilor derulat la Petroșani i-au subscris și alți oameni de bine, așa încât copiii au avut parte de o zi deosebit de frumoasă și la Complexul Turistic Rusu din stațiunea Parâng, dar și în Parcul Carol Schreter, acolo unde s-a pus din nou în mișcare, spre bucuria celor mici, locomotiva cu aburi în miniatură a inginerului Skroban.

Cum pe parcursul întregii zile, și Poliția a fost cu ochii-n patru, spre cinstea ei, singurele ”contravenții” ale frumoasei zile de 1 Iunie la Petroșani au fost generate, potrivit comisarului Dan Mocanu, doar de depășirea normei maxime de zâmbete de pe chipurile oamenilor, mici și mari, ”furați” doar de frumusețea magică a unei zile de excepție, așa cum ne-am dori să fie toate de acum înainte.

La mulți copii din Petroșani ! La mulți ani, copii de pretutindeni !

[slideshow_deploy id=’17636′]