Straja a devenit un punct de atracție turistică și pentru sezonul de vară

Cunoscută și deja apreciată stațiune turistică din România, Straja este o destinație favorită a românilor, în mod special în sezonul de iarnă.

Preocupările operatorilor de turism din Straja, dublate de interesul și investițiile realizate aici în ultima perioadă de administrața publică locală, au făcut ca această stațiune să devină tot mai mult un punct de atracție pentru localnici și pentru turiști și în sezonul de vară.

Acest fapt a fost confirmat, de altfel, cu ocazia minivacanței de 1 iunie când, stațiunea din Munții Vîlcanului a găzduit, în perioada 1-3 iunie 2018, un număr record de turiști, peste 5000 fiind consemnați doar din rândul celor care au utilizat, în aceste zile, instalația de telegondolă pentru accesul în stațiune. Astfel, dacă pe 1 Iunie toți copiii care au dorit să urce în Straja au avut acces gratuit la telegondolă, în urma unei dispoziții date în acest sens de primarul Lucian Resmeriță, în zilele de 2 și 3 instalația de transport pe cablu de la Straja a fost utilizată, potivit cifrelor comunicate de Serviciul de specialitate al Primăriei Lupeni de nu mai puțin decât 4930 de turiști plătitori de bilete.

De Ziua Copilului, turiștii veniți la Straja au avut parte de un peisajul minunat, dar au putut să să bucure și de celelalte atracții turistice din statiune.

”Sunt foarte încântat nu doar de faptul că am reușit să le oferim copiilor o zi frumoasă în stațiunea Straja, de Ziua Copilului, dar sunt la fel de încântat de faptul că Straja a devenit un punct de atracție pentru cetățenii din Lupeni și din Valea Jiului, dar și pentru foarte mulți turiști și în perspectiva noului sezon de vară, care a debutat cu acest prilej la Straja. Împreună cu proprietarii de cabane și pensiuni din Straja, vom face tot posibil pentru ca acest trend să fie unul ascendent, iar Straja să fie o stațiune de interes turistic pentru tot parcusul anului”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

[slideshow_deploy id=’13837′]