Condamnări la închisoare cu suspendare în dosarul exploziilor de la EM Uricani

În tragedia de la EM Uricani și-au pierdut viața cinci mineri, iar ancheta a indicat patru persoane responsabile pentru producerea accidentului. Instanța de fond a pronunțat pedepsele în cazul celor patru șefi, însă soluția nu este definitivă.

Explozia care a luat cinci vieți s-a produs în subteranul EM Uricani în februarie 2011, iar după aproape un an de cercetări procurorii au identificat patru responsabili, aceștia fiind judecați pentru ucidere din culpă. Astfel, Aurelian Ciucă și Florin Nicușor Moga au fost condamnați la patru ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar Claudiu Butari a primit o pedeapsă de de 3 ani și 6 luni de închisoare. Cea mai mică pedeapsă a primit-o Florinel Moldovan, respectiv 3 ani de închisoare tot pentru ucidere din culpă.

Instanța a mai decis, pentru cei patru inculpați, încetarea procesului penal pentru infracțiunile la sănătatea și securitatea în muncă pe motiv că s-au prescris.

Alături de Compania Națională a Huilei vor trebui să plătească despăgubiri în valoare de 900 mii lei. Părțile din dosar pot ataca soluția instanței de fond cu apel.

[slideshow_deploy id=’13835′]