Vești proaste pentru vitezomani

Polițiștii hunedoreni au primit un „pistol” radar pentru a-i prinde pe vitezomani. Aparatul poate detecta viteza cu care merge un autovehicul de la mai bine de un kilometru.

„Creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Hunedoara reprezintă o prioritate pentru poliţişti, care desfăşoară permanent  acţiuni vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave şi, în special, a vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

         Recent, poliţiştii rutieri hunedoreni au fost dotaţi cu un cinemometru laser (aparat radar tip „pistol”), pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

         Aparatul stochează, pe cardul de memorie, înregistrări video ce pot cuprinde marca mașinii, numărul de înmatriculare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri”, declară Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Vitezomanii prinși că încalcă legislația, în funcție de viteza înregistrată de radar, se aleg cu amendă și chiar suspendarea permisului. Cuantumul amenzilor pentru nerespectarea limitelor legale de viteză poate varia între 290 şi 2.900 lei, iar ca măsură complementară poate fi dispusă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile, spun polițiștii.