”Lupul de argint” pe simezele Galeriei de artă Iosif Tellmann din Lupeni

Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni a găzduit astăzi vernisajul unuia dintre cele mai apreciate concursuri de desen artistic din Valea Jiului. Desfășurat sub genericul ”Lupul de argint”, concursul a ajuns deja la cea de-a XII-a ediție. Pentru acest an, organizatorii – Asociația Culturală ”Iosif Tellmann”, Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni – au propus participanților, ca temă de abordare a desenelor: ”O călătorie în lumea animalelor”.

La vernisaj, alături de numeroși concurenți, au participat și viceprimarul municipiului Lupeni – Iacob Mesaroş, președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului local Lupeni – prof. Rodica Câmpean, membrii ai ,,Caravanei Culturii’’ aflați în aceste zile în turneu în localitățile din Valea Jiului , conducerea Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’, elevi, cadre didactice, iubitori de artă plastică etc.

Interesul copiilor cu talent artistic a fost și de această dată unul foarte mare, nu mai puțin de 225 de elevi concurând pentru premiile puse în concurs și mai ales pentru mult râvnitul trofeu ”Lupul de argint”. Acesta a revenit, anul acesta, unui număr de doi concurenți, respectiv Simon Nicole şi Elek Alexandra Iustina. Aceștia, dar și micilor artiști care s-au clasat pe locurile I, II și III le-au fost acordate premii, oferite de organizatori.

Aceștia au primit și cuvenite felicitări pentru munca depusă și creațiile prezentat la ediția din acest an a concursului de desen ”Lupul de argint”. Aceleași felicitări se cuvin și profesorilor coordonatori, care s-au implicat în proiect, prin îndrumarea copiilor: Oana Radu, Kriss Falticska, Natalia Kovacs, Daniela Biriş, Adriana Marinicã, Camelia Ştefãnescu, Eugenia Drãgoi, Simona Camelia Chiroşca, Rodica Mocanu, Nadia Vochiţoiu, Zina Albulescu, Dãnuţ Mihai Ban, Ioan Ardelean, Ildiko Şule, Florica Catalin, Ana Rujoi, Maria Mihãiasã, Petronela Slavu, Mirela Repecanu, Diana Josan, Mihaela Şamotã, Eniko Şerban, Luminiţa Duleanţu-Bolosin şi Simonel Bucur, iniţiatorul concursului.

Text: Antoneta DUBAN

Foto: Raluca ION

[slideshow_deploy id=’24093′]