Patronii angajează elevi pe perioada vacanţelor. Stimulente financiare pentru angajatori și salarii de până la 1000 de euro pentru tineri

Criza de pe piața forței de muncă i-a împins pe angajatori să se întreacă în oferte ca să angajeze elevi. Sunt ieftini, sunt în vacanţă și aduc în conturile companiilor subvenții lunare de 250 de lei, din partea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe posturi sunt disponibile pe litoral. Iar câștigurile ajung până la 1000 de euro, promit patronii.

Patronii se întrec în oferte de angajare pentru elevi, deoarece lipsește forța de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt pe litoral, în hoteluri și restaurante.

Legea permite companiilor să angajeze adolescenți, încă de la 15 ani, cu acordul părinților. Iar statul acordă patronilor o primă pentru fiecare elev angajat.

Bugetul alocat companiilor pentru angajarea tinerilor, în timpul vacanței este de 1.000.000 de lei. Iar firmele care vor să angajeze permanent absolvenți de gimanziu și liceu primesc și 500 de euro lunar, de la Ministerul Muncii pentru fiecare loc de muncă înființat. Contractul nu poate depăși cinci ani.

 stiritvr.ro

[slideshow_deploy id=’36590′]