11 medalii de aur pentru INSEMEX la Salonul Internațional Inventica 2018

Performanțele actvităților de cercetare ale specialiștilor din cadrul INCD INSEMEX Petroșani s-au concretizat cu încă o serie de medalii de aur și distincții speciale, primite în cadrul ediției din acest an a Salonului Internaţional al Invenţiilor, Cercetării, Inovării şi Transferului Tehnologic – INVENTICA 2018.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 27-29 iunie 2018, în organizarea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, împreună cu Institutul Național de Inventică.  Prestigiosul eveniment s-a desfășurat în paralel cu lucrările Conferinței Internaționale de Inventică, în corpul A al clădirii Universității Tehnice, Sala „Pașilor Pierduți”.

Manifestările științifice au fost derulate cu suportul Fundaţiei Știinţifice şi a Culturii Inovaţionale pentru Performanţă „Institutul Român de Inventică – IRIIS și a Ministerului Cercetării și Inovării. Evenimentele au reunit în spațiul expozițional inventatori din Republica Moldova, Rusia, Polonia, Egipt, Canada, Taiwan, Statele Unite ale Americii și România. Tematica Salonului a fost diversificată, cuprinzând invenții și inovații din diverse sfere de interes: Fundamente in Performantele Umane, Creație Psiho-Tehnică, Metode de Creație Tehnică, Cercetare Interdisciplinara a Optimizării Performanțelor Umane, Inginerie Informațională și a Cunoașterii, Știință si Artă etc.

Comisia internațională de jurizare a fost compusă din personalități ale mediului universitar și științific din Taiwan, Rusia, Ucraina, Serbia, Iran, Moldova, Romania (București, Cluj, Iași, Sibiu).

Ca urmare a participării la cea de-a XXII-a ediție a Salonului Internaţional al Invenţiilor, Cercetării, Inovării şi Transferului Tehnologic – INVENTICA 2018, INCD INSEMEX a primit 11 medalii de aur pentru toate lucrările prezentate și două premii speciale.

[slideshow_deploy id=’13835′]