Doi sportivi din Valea Jiului promovează stațiunea Borsec

Sportivii din Valea Jiului, Toma Coconea și Avram Iancu alături de campionul ultimelor trei ediții ale ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, Tibi Ușeriu, au fost invitați la un festival care urmărește să readucă în circuitul turistic o staţiune transilvăneană.

Ceaun Borsec Festival are loc între 13 şi 15 iulie, în judeţul Harghita, iar manifestarea încearcă să relanseze, prin gastronomie, muzică şi film, staţiunea Borsec. Organizatorii spun că Borsecul, pe timpul festivalului, devine o capitală europeană a super-sportivilor români care împing limitele rezistenţei fizice şi bat record după record. Doi dintre ei sunt din Valea Jiului, respectiv parapantistul Toma Coconea și bibliotecarul-înotător Avram Iancu. Cei doi vor participa la o conferinţă pe teme sportive alături de alți sportivi renumiți ca Tiberiu Uşeriu, Eduard Novak ori Zsolt Torok.

„Suntem mândri că am reuşit să aducem împreună oameni pasionaţi de sport şi natură din toată ţară, dar şi întreaga comunitate locală, de la proprietari de pensiuni la organizatori de evenimente, de la jurnalişti la sportivi, muzicieni şi meşteşugari. Este un festival de familie unde ştim că lumea se va simţi ca acasă”, a spus Dan Burlac, unul dintre promotorii manifestării. Ceaun Borsec Festival susține și încurajează creșterea numărului celor care apreciază şi promovează valorile stațiunii și cultura gastronomica autentică.

[slideshow_deploy id=’17636′]