Trei tinere au început stagiatura la Ministerul Românilor de Pretutindeni în cadrul Programului guvernamental de Internship al Guvernului

Câțiva zeci de tineri și-au început oficial stagiatura în administrația publică centrală, în cadrul ediției din acest an a Programului de internship al Guvernului care a fost deschis oficial în 16 iulie 2018, prin intermediul unei festivități la care au participat Primul Ministru Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai cabinetului guvernamental.

Trei dintre aceștia vor activa, potrivit informațiilor primite de la deputatul hunedorean Natalia Elena Intotero, chiar în cadrul Ministerului Românilor de Pretutindeni, condus de aceasta. „Cred cu tărie în forța, inteligența și valoarea tinerilor noștri și îmi face plăcere să văd că își doresc să se implice proactiv în viața socială și culturală a țării. Ne bucurăm să avem trei interni care vor avea oportunitatea de a se alătura echipei tinere a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Sperăm ca această experiență să le placă și să îi determine să fie și mai conectacți cu ce înseamnă România și românii atât la nivel intern, cât și internațional”, a subliniat Natalia-Elena Intotero.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru în administraţia publică centrală și să fie implicați în proiecte care să le permită punerea în practică a cunoștințelor dobândite în cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice. În anul Centenarului, peste 200 de tineri vor lua parte la această inițiativă a Guvernului României.

[slideshow_deploy id=’27028′]