Căldură la preț triplu?

Abonații termoficărilor din Valea Jiului vor rămâne fără căldură în această iarnă, mai ales că soluțiile identificate de furnizor, respectiv Complexul Energetic Hunedoara, pentru livrarea agentului termic societăților de termoficare nu sunt viabile.
 
Soluțiile au fost propuse la întâlnirea care a avut loc la Primăria Municipiului Petroşani, la care au luat parte reprezentanţii municipalității, administratorul judiciar al S.C. Termoficare S.A. Petroşani şi reprezentanţii termocentralei de la Paroşeni. „Administratorul judiciar al S.C. Termoficare S.A. Petroşani a comunicat faptul că din punct de vedere juridic nu mai are posibilitatea de a continua furnizarea agentului termic în Municipiul Petroşani dată fiind situaţia economică în care se afla revânzătorul, solicitarea declarării falimentului de către Ministerul Finanţelor prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara – AJFP Hunedoara şi imposibilitatea achitării facturilor curente şi restante. O eventuală continuare a activităţii ar fi fost posibilă prin triplarea preţului actual de distribuţie aprobat de către revânzător, creştere cu care administratorul judiciar nu este de acord ţinând cont de limita de suportabilitate a beneficiarilor serviciului de termoficare”, se arată într-un comunicat al CEH.
Alte posibilităţi luate în discuţie au fost majorarea subvenţiei actuale acordate de Primăria Municipiului Petroşani,  lucru imposibil din lipsă de fonduri, şi reducerea preţului agentului primar livrat de S.E. Paroşeni la o treime din tariful actual. Numai că reducerea prețului nu se poate face din cauza Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Potrivit CEH, S.C. Termoficare S.A. Petroşani are datorii de 61.781.312,71 lei, iar în iarna 2017-2018 procentul de încasare a energiei termice facturate a fost de 56.73%.
„În urma discuţiilor, luând în considerare imposibilitatea modificării preţului de livrare al agentului termic primar şi nefiind de acord cu triplarea tarifului de distribuţie (…) administratorul judiciar al S.C. Termoficare S.A. a comunicat decizia de a nu mai continua furnizarea agentului termic către populaţia, agenţii economici şi instituţiile publice din Municipiul Petroşani şi de a informa beneficiarii astfel încât să fie avute în vedere alte surse alternative de încălzire sau de preparare a apei calde menajere”, mai arată CEH.
În urma deciziei de întrerupere a furnizării agentului termic de către S.C. Termoficare S.A. către consumatorii săi, vor fi afectate şi instituţiile publice şi agenţii economici din Municipiul Vulcan şi toţi ceilalţi consumatori racordaţi direct la magistrala de agent primar a S.E. Paroşeni.
[slideshow_deploy id=’24093′]


« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »