Asociația Niloran și Primăria Lupeni, uniți pentru un proiect destinat tinerilor din Lupeni

Un nou proiect destinat tinerilor, de data aceasta din municipiul Lupeni, va demara în această toamnă, datorită parteneriatului încheiat în acest scop de către Primăria municipiului Lupeni și Asociația Niloran. Proiectul va avea denumirea ”Lupeni-Municipiul tinerilor” și se va derula pe parcusul mai multor luni, cu scopul de a aduce comunitatea tinerilor din municipiul Lupeni în viața publică a orașului.

Președintele Asociaței Niloran, Nicu Tașcă, se declară încântat de faptul că, după o pauză de un an de zile, această asociație revine cu implementarea unui nou proiect în municipiul Lupeni. ”Sunt deosebit de încântat de faptul că, după un an de absență, revenim în municipiul Lupeni cu un nou proiect. A fost dorința noastră să revenim la Lupeni și am găsit deschidere în administrația condusă de cel mai tânăr primar din  Valea Jiului, Lucian Resmeriță. Și oricine ar spune orice, tinerețea își are atuurile sale, mai ales în materie de probleme și preocupări ale tinerilor. Multumesc primarului municipiului Lupeni și Consiliului Local pentru deschidere! Din păcate, Lupeni este singura comunitate, singura administrație din Valea Jiului, care face acest gest de deschidere către tineri. Trebuie să fie o mândrie pentru cei de acolo și o uriașă rușine pentru reprezentanții celorlalte administrații, care contină să se zbată în ignoranță și să nu-și prețuiască tinerii. Întorcându-mă la proiect,el se încadrează în specificul nostru de proiecte pe tema participării publice și va avea peste 150 de participanți, toți tineri din Municipiul Lupeni. Sperăm că vom continua cu astfel de proiecte la Lupeni”, a declarat Tașcă.

Din păcate, organizațiile neguvernamentale nu trec prin cele mai bune vremuri. Finanțările s-au rărit și au devenit inaccesibile, în special la nivel national, preferându-se alte criterii de acordare a proiectelor. ”Vremurile sunt grele pentru organizațiile neguvernamentale, finanțările sunt destul de puține și de greu de obținut. Dar încercăm să ținem steagul sus, să învățăm, să devenim mai buni, astfel încât să nu ne mai poată refuza nimeni. Mergem înainte, chiar dacă o facem cu oarecare greutate”, a mai spus președintele Asociației Niloran.

[slideshow_deploy id=’27028′]