Evaziune la jocurile de noroc

Peste 65.000 de lei, 78 de aparate de tip slot-machine, un pistol cu gaze, telefoane mobile, medii de stocare şi înscrisuri au fost ridicate de poliţişti, în urma a 60 de percheziţii domiciliare, efectuate în 11 judeţe. În acțiune asu fost antrenați și mai mulți ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Hunedoara.

Potrivit IGPR ancheta a fost demarată de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, iar suspecții sunt bănuiți de prejudicierea bugetului statului prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor aproape 67.000 de lei, 78 de aparate de tip slot-machine şi 169 de chei pentru acestea, un pistol cu gaze, multiple înscrisuri, sigilii, mărci de verificare metrologică, plăci de bază, contoare in/out, calculatoare, medii de stocare, telefoane mobile, cartele SIM şi alte documente de evidenţă contabilă.

Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2018, persoanele posibil implicate în activitatea infracţională ar fi rulat aproximativ 22.000.000 de lei, prin conturile unor persoane fizice şi juridice, existând suspiciunea de omisiune a evidenţierii în actele contabile a unor venituri provenite din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot-machine şi neplata impozitului pe profit datorat bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit după analizarea tuturor mijloacelor de probă, precizează IGPR.

[slideshow_deploy id=’13837′]