Dosarul prejudiciului de la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”, instrumentat la Petroșani

Prejudiciul stabilit în urma unei acțiuni de audit derulată de specialiștii Consiliului Județean Hunedoara se ridică la peste două milioane de lei. Dosarul a ajuns la DNA Alba, iar de acolo la Petroșani.

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în administrarea căruia se află Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” Petroşani, a stabilit în urma auditului că s-au făcut o serie de cheltuieli în anii 2015 – 2016, în acest fel fiind prejudiciată instituția. Compartimentul de audit al CJ Hunedoara a invocat faptul că sub mandatul fostului director, Nicoleta Bolcă, au fost plătite spectacole care nu s-au jucat. Totodată, ar fi fost achiziţionate produse la preţuri exorbitante faţă de ceea ce se găsea pe piață. Conducerea CJ Hunedoara nu s-a îndreptat împotriva fostului director, Nicoleta Bolcă, considerând că de prejudicierea instituției s-ar face mai mulți angajați și nu doar directorul. Potrivit unor surse de încredere, plângerea s-a transformat într-un doar „in rem” la DNA Alba Iulia. Procurorii anticopruție, după ce au făcut cercetări preliminare, au decis să trimită dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, motivul fiind legat de faptul că prejudiciul în acest caz este mai mic de un milion de euro, mai spun sursele noastre. Astfel, procurorii petroșăneni trebuie să stabilească dacă neregulile invocate de specialiștii CJ Hunedoara încalcă legea și cine se face vinovat.

Teatrul din Petroşani s-a bucurat de alocări financiare generoase din partea CJ Hunedoara, pe vremea când administraţia judeţeană era condusă de Mircea Moloţ. CJ Hunedoara a mai arătat că auditul nu poate fi făcut decât pe o perioadă de trei ani în trecut, astfel încât nu este posibilă o verificare a cheltuielilor de la teatrul petroşănean decât pentru perioada de după 2015.

[slideshow_deploy id=’27028′]