Directorul Romgaz, Adrian Volintiru, despre scumpirea gazelor la iarnă: Noi sperăm că nu, dar vom vedea. Trebuie să ne aliniem regulilor economiei de piață

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat miercuri, la Mediaș, în cadrul unei conferințe de presă, că ”vom vedea” dacă se vor scumpi prețurile gazelor la iarnă, însă speră că nu se va întâmpla acest lucru, precizând că societatea trebuie să se alinieze regulilor economiei de piață.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă Romgaz are în plan scumpirea prețurilor la gaze în următoarea perioadă, directorul general al societății, Adrian Volintiru, a răspuns: ”Nu există un asemenea plan. Nu există decât Romgaz care este un jucător pe o piață liberă. Nu există plan de scumpire, ieftinire sau păstrare a prețului. Romgaz trebuie să se alinieze regulilor economiei de piață și se aliniază”.

La solicitarea jurnalistului, care a întrebat apoi dacă se vor scumpi gazele, Volintiru a răspuns: ”Noi sperăm că nu, dar vom vedea. Romgaz, dacă vă gândiți subliminal la consumatorii casnici, are cele mai mici prețuri posibile în Europa și acestea sunt cifre oficiale (…) România are cele mai mici prețuri pentru consumatori casnici din Uniunea Europeană”.

La rândul său, directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că nivelul de înmagazinare de gaze naturale al Romgaz este astăzi la cota de 85% din programul pe care îl are de îndeplinit conform cerințelor ANRE.

”Nu anticipăm a avea dificultăți în a îndeplini întreaga sarcină până la finalul ciclului de înmagazinare, dimpotrivă, o să depășim nivelul care e de 384 milioane de metri cubi pentru români”, a spus Rotar.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]