Comunicat de presă | Laurențiu Nistor, Deputat PSD

Președintele PNL Hunedoara, domnul Lucian Heiuș, este foarte îngrijorat. Nu de soarta hunedorenilor, ci de situația personală a unui prieten – Vladimir Brilinsky.

Dacă ar fi fost în mod real preocupat de ceea ce se întâmplă în județul Hunedoara, ar fi reacționat în momentul în care amicul său a ridicat o construcție ilegală în situ-ul UNESCO Sarmisegetuza Regia.

Nu a avut nicio reacție la acel moment. Acum însă, președintele PNL reproșează că Vladimir Brilinsky ”a fost dat la o parte” de la conducerea Sarmisegetuzei Regia. Nu, domnule Heiuș, Vladimir Brilinsky nu a fost dat afară, ci a plecat în momentul în care Direcția de Cultură a cerut demolarea construcției ilegale pe care a ridicat-o într-un sit UNESCO.

Știu că ”aceste amănunte” nu sunt importante pentru dumneavoastră. Este mai importantă prietenia dumneavoastră cu cel care vă manageriază postul de radio din Orăștie. Și da, vorbim de același domn Vladimir Brilinsky.

Vă asigur, domnule Heiuș, că eu nu am timp de astfel de amănunte. Cum ar fi like-urile de pe Facebook ale prietenului dumneavoastră pe care susține că i le-am fi monitorizat. Nu am timp de copilării și nici nu pot interveni în visurile domnului Brilinski că ar fi atât de important încât să fie monitorizat vreodată de mine. Am treburi mult mai importante decât să număr like-uri pe Facebook. Nu am cerut niciodată măsuri în cazul lui Brilinsky legat de acest aspect, așa cum și domnul Sorin Vasilescu vă poate confirma și a făcut-o deja.

Altfel, este problema dumneavoastră ce angajați aveți, ce prietenii aveți, dar nu le implicați în problemele reale ale județului. Chestiunile private ale dumneavoastră, cum ar fi prietenia cu domnul Brilinsky, nu-i interesează pe hunedoreni.

În rest, rolul Opoziției ar trebui să fie cu totul altul decât acela de a-și proteja prietenii care se lamentează după ce o comit grav profesional. Dar este strict problema dumneavoastră ce alegeți să faceți din poziția de lider al Opoziției hunedorene.

Deputat Laurențiu Nistror,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara