ROBOR în scădere marți. Cu cât s-au redus indicii la 6 luni şi 9 luni

ROBOR în scădere marți. Cu cât s-au redus indicii la 6 luni şi 9 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut marţi la 3,17%, de la 3,18% luni, revenind la nivelul de vineri, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României – BNR.

În plus, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, s-a redus marţi la 3,41%, de la 3,44% luni.

De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut marţi la 3,48%, de la 3,51% luni, întrerupând patru zile consecutive de stagnare.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a coborât marţi la 3,55%, de la 3,56% luni, când a fost în a treia zi consecutivă de stagnare.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

zf.ro

[slideshow_deploy id=’13837′]