Cutremur cu magnitudinea 5,8 în România, duminică

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică, 28 octombrie 2018, în zona Vrancea, la ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Servicul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5,8 din noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

Seismul a fost urmat de o primă replică de 3,1 pe scara Richter. Două ore mai târziu, la ora 5:48 un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2. Conform INFP, seismul de 3,2 s-a produs la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 150 de km.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Știrile Pro TV:

”După ce s-a resimtit cutremurul, pompierii au trecut la verificările care se fac conform planului, mai ales în zonele vulnerabile, precum Centrul Vechi. Nu am primit nicio informare pe parcursul verificărilor că ar fi fost pagube.”

Institutul Național pentru Fizica Pământului:

”Cutremurul care s-a produs duminică dimineaţa cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea şi nu aşteptăm replici”, a declarat, Constantin Ionescu, directorul general al INFP.

[slideshow_deploy id=’13835′]