Miercuri 7 noiembrie, un nou exercițiu de alarmare

Miercuri dimineaţă, între orele 10:00 și 11:00, alarmele vor suna din nou la Petrila, aceasta datorită faptului că va avea loc un nou exerciţiu “Miercurea Alarmelor”, anunţă Mihai Csaba Sandor, șeful SVSU Petrila.

Începând cu luna august a anului trecut, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) desfăşoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciţii de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Sirenele din ţară vor emite semnale după cum urmează:
a) semnalul ALARMĂ AERIANĂ (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele).

b) semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele).

c) semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele).

d) semnalul ÎNCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut).

SVSU Petrila informează populația să nu intre în panică, iar sirenele existente sunt amplasate la Cap Linie Lonea, Cartier Colonie Brătianu, Cartier 8 Martie Blocurile 14, 26 și 38, și Str Republicii Bl. 31.

[slideshow_deploy id=’27126′]