Sincopele în colectarea deșeurilor din zona Brad au fost remediate după atenționarea operatorului de către conducerea Consiliului județean Hunedoara

O nouă întâlnire a oficialilor Consiliului județean Hunedoara și ai operatorului desemnat pentru colectarea deșeurilor în zona Brad, având ca subiect modul în care este efectuată ridicarea deșeurilor, a avut loc astăzi, la sediul Primăriei municipiului Brad.

Operatorul care a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din zona 1 Brad s-a aflat, din nou, față în față cu primarii din zonă, cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara – reprezentată la discuții de președintele Mircea Bobora și administratorul public Costel Avram – și cu conducerea ADI Deșeuri. Întâlnirea era programată încă de săptămâna trecută după ce operatorul serviciului de colectare a deșeurilor a fost atenționat de conducerea Consiliului județean că nu își onorează în mod corespunzător obligațiile asumate prin contract.

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, ”dușul rece” pe care forul județean a fost nevoit să-l administreze săptămâna trecută operatorului care gestionează serviciile de colectare a deșeurilor din zona de nord a județului, după ce primarii din zonă au reclamat modul defectuos al efectuării serviciilor de salubritate, a avut efectul scontat. Așa se face că, la întrevederea de astăzi, de la Primăria Brad, termenii discuțiilor au fost cordiali.

Asta deoarece, în cele câteva zile pe care le-a avut la dispoziție, operatorul a reușit să-și rezolve problemele legate de colectarea deșurilor, astfel încât să nu mai existe nemulțumiri din partea populației și a autorităților. Am constatat acest lucru astăzi, când împreună cu președintele Consiliului județean Hunedoara – Mircea Bobora, cu primarii din localitățile din zona Bradului, cu cei de la ADI Deșeuri și cu reprezentantul operatorului, ne-am reîntâlnit, așa cum am convenit, la Primăria din Brad pentru a reanaliza situația. Din fericire, după cum aveam să constatăm în urma analizei efectuate, lucrurile par să fi intrat în normalitate. La urma-urmei, nici nu dorim altceva de la cei care și-au asumat prestarea unor servicii de utilitate publică pentru cetățenii din județul nostru, decât o firească normalitate. Mă bucur să constat că și în chestiunea deșeurilor, acest lucru este posibil. Pentru că ne dorim cu toții să avem un județ cu localități curate și frumoase, fără gunoaie pe străzi și tomberoane pline de deșeuri, vom veghea ca această stare de normalitate să fie menținută în mod permanent. Și în zona Bradului, și în Deva și Hunedoara, și în Țara Hațegului, și în Valea Jiului”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. 

Chiar și așa, în continuare, situația din zona 1 Brad va fi atent monitorizată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I) – Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor și Consiliul Județean Hunedoara, pentru ca serviciul de salubrizare să funcționeze fără sincope.

[slideshow_deploy id=’36590′]