Consiliul Județean Hunedoara se implică în rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei

Trecerea de pietoni din Sântandrei (județul Hunedoara) amplasată la intersecția DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul național. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victimă pietonii. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc săptămâna trecută, lucru ce a provocat revolta oamenilor din Sântandrei, care au protestat în două rânduri.

O soluție pentru rezolvarea acestei probleme vine din partea forului legislativ județean. Consiliul Județean Hunedoara consideră că siguranța tuturor participanților la trafic, în mod special, a pietonilor reprezintă o prioritate!

În acest sens, Consiliul Județean Hunedoara va finanța în anul 2019 construirea unui sens giratoriu la intersecția DN 7 cu DJ 700, în dreptul localității Sântandrei, în zona fabricii de biciclete. Autoritățile județene informează că discuțiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulți ani. În tot acest timp, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparține DN 7.

”La această dată, s-au făcut deja primii pași concreți de către Consiliul Județean Hunedoara pentru amenajarea intersecției DN 7 cu DJ 700 în sens giratoriu. Instituția noastră a obținut acordul de principiu din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara pentru realizarea investiției. În ședința Consiliului Județean din data 28 noiembrie 2018 se va supune aprobării un acord de asociere cu Primăria orașului Simeria, de care aparține localitatea Sântandrei. În ședința din luna decembrie 2018, se va supune aprobării Consiliului Județean Hunedoara nota conceptuală și tema de proiectare a obiectivului de investiții”, se arată într-un comunicat de presă al CJH.

sursa foto: Ziua de vest.ro

[slideshow_deploy id=’36591′]