Fotbal. Sâmbăta neagră în Liga a IV -a Hunedoara

Etapa cu numărul 11 din Campionatul Județean de Fotbal Hunedoara a rezervat surprize de proporții în Liga a IV -a. Răsturnări de situații cu eșecuri la nivel de vârf.

Cam așa s-ar putea traduce ultima etapă disputată într-o sâmbătă ”neagră”, vorbind de lidera clasamentului județean, Gloria Proinstal Geoagiu și fosta campioană cu pretenții declarate la titlu, Inter Petrila.

Lidera Ligii a IV-a Hunedoara, Gloria Proinstal Geoagiu, a suferit prima înfrângere din acest campionat. Gloria a fost învinsă la limită cu scorul de 1 – 0 în deplasarea de la Aurul Brad. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ionuț Filipaș cu capul, la o greșeală imensă a portarului Gloriei, care de fapt a respins balonul aflându-se pe spațiul porții.

Gloria Proinstal Geoagiu își păstrează fotoliul de lider al campionatului, având un joc mai puțin, la egalitate de puncte (25 pct) cu Retezatul Hațeg.

Inter Petrila ar fi putut profita de acest eşec, mai ales având avantajul jocului pe teren propriu. Din păcate, petrilenii au cedat acasă cu scorul de 0 – 1, în faţa Daciei Orăştie, după un joc cu nenumărate ocazii imense. Între puținele ocazii de a marca ale formației oaspete de la Orăștie, din păcate pentru petrileni, înainte cu 15 minute de fluierul final al partidei, Dacia Orăștie înscrie golul victoriei. Remember, fotbalul este pe goluri!

Astfel, Inter Petrila se îndepărtează din nou de podiumul campionatului, ajungând acum pe locul șase cu 20 de puncte, înainte de ultima întâlnire cu Gloria Proinstal Geoagiu, în partida restanță din 24 noiembrie.

De eșecul celor de la Geoagiu și a celor de la Petrila au profitat, urcând pe podium în ordine, Retezatul Hațeg (scor 8 – 1 cu Cetate Deva, poziția 2 – 25 pct), Aurul Brad (scor 1 – 0 cu Gloria Proinstal Geoagiu, poziția 3 – 23 pct), CSM Mihai Viteazu Vulcan (scor 3 – 0 cu Victoria Călan, poziția 4 – 22 pct) și Șoimul Băița (scor 5 – 3 cu Minerul Uricani, poziția 5 – 22 pct).

La final, să spunem că din acest campionat mai este jocul restant dintre Gloria Geoagiu și Inter Petrila, programat pentru 24 noiembrie, tot atunci urmând a se disputa și un alt joc amânat, cel dintre Aurul Brad și Universitatea Petroșani, finalul de tur din Liga a IV -a de fotbal Hunedoara fiind unul extrem de echilibrat.

[slideshow_deploy id=’13835′]