Prognoza meteo pe o lună: Când încep ninsorile şi ce ne aduce începutul lunii DECEMBRIE

ANM a publicat estimările meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni, până pe 12 decembrie. Iarna îşi intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap. Vremea va fi mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitaţii slabe în zona de munte, în regiunile estice şi pe arii restrânse în cele centrale. La munte va ninge, iar în rest acestea vor fi mixte. Maximele nu vor depăşi 6-7 grade.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

De duminică până marţi, vremea se va încadra în acelaşi registru: valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile multianuale. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului.

Vremea 14-19 noiembrie 2018

Temperatura medie a aerului Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sud-estice şi local în cele centrale, iar în restul ţării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, exceptând partea de est şi sud-est a ţării, unde se vor încadra în general în limitele normale ale perioadei, cu un posibil uşor excedent în nord-estul a teritoriului.

Vremea 19-26 noiembrie 2018

Temperatura medie a aerului Valorile termice vor fi în general mai scăzute decât cele normale ale săptămânii în toată ţara, cu o abatere mai mare în zonele de munte şi în regiunile estice şi sud-estice. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare în vestul şi nord-vestul teritoriului şi uşor excedentare, local în regiunile sudice, sud-estice şi estice.

Vremea 26 noiembrie-3 decembrie 2018

Temperatura medie a aerului Mediile valorilor termice ale săptămânii se vor situa sub cele normale în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de mediile multianuale în regiunile extracarpatice şi, posibil, deficitare în restul teritoriului.

Vremea 3-10 decembrie 2018

Temperatura medie a aerului În general mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa uşor sub cele normale pentru acestă perioadă. Cantităţile totale de precipitaţii ce se vor înregistra în acestă săptâmână vor fi în general apropiate de normalul perioadei.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’13837′]