O absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani reprezintă România la o competiţie internaţională de case solare

Tânăra face parte din echipa EFdeN și participă la cea mai importantă competiţie internaţională de case solare, ce are loc în această perioadă în Dubai.

România concurează alături de alte 14 echipe din 11 ţări şi patru continente, printre care se numără Olanda, SUA, Australia şi ţări din Orientul Mijlociu. Silvana-Maria Rădulescu este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani, profilul Matematică-Informatică şi studentă la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti. În echipa EFdeN este membru al departamentului de Arhitectură.

Competiţia la care participă tânăra presupune proiectarea şi construirea unor case solare, inteligente şi prietenoase cu mediul, care să se adapteze condiţiilor climatice din Orientul Mijlociu. Echipa EFdeN, formată din 33 de studenţi de la patru universităţi, a asamblat prototipul EFdeN Signature în Dubai, fiind printre primele echipe care au finalizat casa în etapa premergătoare competiţiei. Solar Decathlon este cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume şi a luat naştere în 2002, în Statele Unite ale Americii. Membrii echipei sunt studenţi de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Bucureşti.

[slideshow_deploy id=’27028′]